Inhoud:
- Artificiële intelligentie
– Inleiding
– Intelligente agenten - Probleemoplossen
– Probleemoplossen d.m.v. zoeken
– Geïnformeerd zoeken en exploreren
– “Constraint Satisfaction Problems” - Spelbomen
– Kennis en redeneren
– Logische agenten
– Eerste orde logica
– Afeiding in de eerste orde logica - Kennisrepresentatie
– Onzekere kennis en redeneren
– Onzekerheid
– Probabilistisch redeneren
Leerresultaten:
Algemeen moet de student in staat zijn om 1) de basisbegrippen, -formalismen en -technieken uit de artificiële intelligentie (AI) te begrijpen, 2) vaardigheden te ontwikkelen om AI-algoritmen toe te passen in de praktijk, en 3) ervaring op te doen met AI-onderzoek.
Algemene competenties:
- Kennis en inzicht:
De student heeft een goed overzicht en basiskennis van de standaard AI-technieken, formalismen en hun toepassingen. - Toepassing en inzicht:
De student heeft ervaring met het toepassen van de belangrijkste AI-technieken en formalismen. Zij/hij begrijpt de voor- en nadelen van deze technieken. - Oordelingsvorming:
De student moet zelfstandig relevante AI-literatuur kunnen opzoeken en interpreteren i.v.m. met een probleem dat zij/hij wil aanpakken. Bovendien moet de student zijn keuzes kunnen motiveren. - Communicatie:
De student moet ideeën en oplossingen kunnen communiceren naar een publiek van zowel experten als niet-experten. - Leervaardigheden:
De student verwerft de nodige leervaardigheden nodig voor meer geavanceerde AI-onderdelen waar een hoge mate van zelfstandigheid is vereist
All detailed and official information about the course here >